Jeugdorganisaties


Bent u als leerling, student of burger op zoek naar documentatie voor een presentatie, een thesis of gewoon uit nieuwsgierigheid? Hier heeft u enkele nuttige informatiebronnen.

In de Vlaamse Gemeenschap

Jeugd, Cultuur en Wetenschap (JCW) bereikt kinderen en jongeren van 8 tot 25 jaar en organiseert culturele, wetenschappelijke, archeologische activiteiten en zomerkampen.

De lijst van door de Vlaamse Gemeenschap erkende organisatiesExterne link is beschikbaar op de site van het jeugdbeleid van de Vlaamse overheid. 

In de Franse Gemeenschap

Jeunesses Scientifiques, de tegenhanger van Jeugd, Cultuur en Wetenschap (JCW), organiseert bijvoorbeeld inhaallessen, tentoonstellingen en publiceert een wetenschappelijk tijdschrift.

De lijst met jeugdorganisaties die lid zijn van de Conseil de la jeunesse d'expression française (fr) is beschikbaar op de site van de CJEF.

In de Duitstalige Gemeenschap

De lijst met jeugdorganisaties die lid zijn van de Rat der deutschsprachigen JugendExterne link is beschikbaar op de site van de RDJ (de).

Een gemeenschappelijke wedstrijd: WetenschapsEXPO

Jaarlijks organiseren Jeunesses Scientifiques de Belgique en JCW een wetenschapsEXPOExterne link. Deze wedstrijd richt zich tot jongeren en wil de smaak voor wetenschappen bij hen ontwikkelen. Gedurende drie dagen moeten de deelnemers projecten voorstellen over bijvoorbeeld, 'papier recycleren', 'DNA-strengen' ...

Leren

Niet gevonden wat u zocht?