Tax-on-web


Registratie

U kunt uw belastingaangifte via het internet invullen en versturen via een beveiligde verbinding. Surf hiervoor naar www.taxonweb.beExterne link en registreer u:

  • ofwel met een token (persoonlijke toegangscode) die u moet bestellen en met de post ontvangt. (Als u al toegangcodes heeft, blijven deze geldig.)
  • ofwel met uw elektronische identiteitskaart en een eID-kaartlezer

Indienen en versturen

Als u geregistreerd bent, kunt u uw aangifte invullen. Soms bevat deze al gegevens waarover de belastingadministratie beschikt (lonen, sociale zekerheidsbijdrage, kadastraal inkomen ...). Controleer deze gegevens en vul de aangifte verder aan. Een invulhulp zal u waarschuwen bij een fout.

Als u de aangifte heeft ingevuld, moet u deze enkel nog versturen. De aangifte afdrukken is niet nodig: de verzending gebeurt elektronisch. U ontvangt een ontvangstbevestiging en uw aangifte blijft op elk moment beschikbaar. Het is niet nodig dat u het voorbereidend document invult. Tax-on-web telt de bedragen op. U kunt aan uw elektronische aangifte pdf-bijlagen toevoegen, ze afgeven bij uw belastingkantoor of ze gedurende zeven jaar bij u ter beschikking houden voor de belastingadministratie.

Accountants en belastingconsulenten kunnen ook uw aangifte indienen via Tax-on-web, op voorwaarde dat zij zich registreren met een volmacht die u hen heeft toegekend.

Berekening belasting

Tax-on-web berekent onmiddellijk de belasting die u zult moeten betalen of die u zal worden terugbetaald.

Een andere toepassing, Tax-Calc, die u kunt vinden op de site van de FOD FinanciënExterne link is een simulator waarmee u op voorhand en anoniem uw belastingen kunt berekenen. Vergeet niet om uw aangifte bij de hand te houden want u heeft de vermelde codes nodig.

Fout

Als u na het versturen een fout vindt in uw aangifte, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw belastingadministratie om deze fout recht te zetten.

Bekijk een demonstratie van de Tax-on-web applicatie.Externe link

Belastingen

Niet gevonden wat u zocht?