Autokeuring


Om uw veiligheid in het verkeer te garanderen, moet elk voertuig technisch in orde zijn. De autokeuringExterne link is de dienst die onderzoekt of uw voertuig aan alle wettelijke bepalingen voldoet. Tijdens de keuring worden verschillende elementenExterne link gecontroleerd, zoals de remmen, de lichten, het chassis en de veiligheidsgordels.

De kostenExterne link van de keuring zijn voor uw rekening. Als uw voertuig afgekeurd wordt, moet u het probleem in orde brengen en het voertuig opnieuw laten keuren. De tweede keuring vindt plaats in hetzelfde keuringsstation waar de eerste keuring plaatsvond.

Hoe vaak u uw voertuig moet laten keuren, is afhankelijk van het voertuig en van de omstandigheden. Er bestaan twee soorten keuringen:

  • periodieke keuringenExterne link vinden op een vooraf vastgesteld tijdstip plaats. Bijvoorbeeld: u moet uw auto jaarlijks laten keuren nadat het voertuig ouder is dan vier jaar.
  • niet-periodieke keuringenExterne link vinden niet na een vooraf vastgestelde periode plaats maar onder bepaalde omstandigheden.
    Bijvoorbeeld: u moet een auto laten keuren die u opnieuw in het verkeer brengt.

Op de website van GOCA (de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs) vindt u alle informatie over de keuringExterne link. U vindt er de voorwaarden voor elk type voertuig en u krijgt ook een overzicht van alle keuringscentra in België.

De keuringscentra zijn geopend op weekdagen van 07.00 u tot 17.00 u.

Mobiliteit

Niet gevonden wat u zocht?