Onlinediensten


Voor heel wat administratieve verrichtingen hoeft u niet langer tijdens de kantooruren naar het loket van de bevoegde dienst te gaan. Dankzij de vele e-government-toepassingen kunt u ook online gegevens uitwisselen met de overheid, en dat 24 uur per dag.

Op dit gedeelte van de portaalsite vindt u een overzicht van alle huidige onlinediensten die de overheid Belgische burgers en bedrijven aanbiedt. 

Om snel te vinden wat u zoekt, kunt u deze onlinediensten filteren op thema, op doelgroep en op bevoegdheidsniveau.

Onlinediensten voor ambtenaren zijn beschikbaar op de website fedweb.belgium.beExterne link.

Belastingaangifte met Tax-on-web(No label found for: ct_doormat.eIdObligated):

Vul uw belastingsformulier elektronisch in via de applicatie Tax-on-web. Tax-on-web is een gebruiksvriendelijke en veilige elektronische dienst om uw aangifte in te dienen. Daarenboven heeft u het voordeel dat u onmiddellijk een schatting krijgt van het bedrag dat u zult moeten betalen of dat u terugkrijgt.

Lees meer

Vraag online uw pensioen aan

Werknemers en zelfstandigen kunnen hun pensioen aanvragen op www.pensioenaanvraag.beExterne link. Deze nieuwe onlinedienst werd gelanceerd door het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen en de Rijksdienst voor Pensioenen.

Lees meer

Uw werkloosheidsdossier online

De uitbetalingsinstellingen voor werkloosheidsuitkeringen (HVW of vakbonden) hebben toepassingen ontwikkeld waarmee u uw werkloosheidsdossier online kunt raadplegen.

Lees meer

MyPension: uw onlinepensioendossier

Werknemers en gepensioneerde werknemers kunnen hun pensioendossier online raadplegen via MyPension.

Lees meer

Informatie over een geneesmiddel nodig?

illustratie

U kunt de bijsluiters en de samenvattingen van de kenmerken van alle geneesmiddelen die in België vergund en gecommercialiseerd zijn raadplegen op de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

Lees meer

Identiteitskaart gestolen of verloren? Blokkeer deze onmiddellijk via DOC STOP

DOC STOP is een helpdesk die het voor iedere houder van een Belgisch identiteitsdocument mogelijk maakt om, waar ook ter wereld, 24u op 24, het verlies of de diefstal van zijn identiteits- of reisdocumenten te melden. Hiervoor kan hij overal ter wereld gebruik maken van het gratis nummer 00800 2123 2123.

Lees meer

My belgium

Wat is mybelgium?

Voor een rechtstreekse en gepersonaliseerde toegang tot deze onlinediensten, log in op my.belgium.beExterne link, mét uw elektronische identiteitskaart!

  • Gepersonaliseerd

    Wanneer u zich aanmeldt met uw eID-kaart krijgt u toegang tot enkele onlinediensten en tot uw persoonlijke dossiers. Het aantal diensten zal in de nabije toekomst nog worden uitgebreid.
  • Veilig

    Uw eID-kaart werkt net zoals een bankkaart met een pincode. Voor alle online transacties heeft u uw pincode en uw eID-kaart nodig. Zonder die pincode kan niemand uw identiteit aannemen op het web of binnen een andere elektronische toepassing. Hou daarom uw pincode strikt geheim.
  • Gemakkelijk

    Communiceren met de overheid was nog nooit zo eenvoudig. Met een paar muisklikken krijgt u toegang tot uw persoonlijke dossiers. Bovendien hoeft u geen rekening te houden met de openingsuren van de dienst die u nodig heeft. U kunt er online altijd terecht, wanneer het u het beste past.

 

 

Formulieren

Verfijn op Thema

Verfijn op eID toepassingen

Niet gevonden wat u zocht?