Onlinediensten


Voor heel wat administratieve verrichtingen hoeft u niet langer tijdens de kantooruren naar het loket van de bevoegde dienst te gaan. Dankzij de vele e-government-toepassingen kunt u ook online gegevens uitwisselen met de overheid, en dat 24 uur per dag.

Op dit gedeelte van de portaalsite vindt u een overzicht van alle huidige onlinediensten die de overheid Belgische burgers en bedrijven aanbiedt. 

Om snel te vinden wat u zoekt, kunt u deze onlinediensten filteren op thema, op doelgroep en op bevoegdheidsniveau.

Onlinediensten voor ambtenaren zijn beschikbaar op de website fedweb.belgium.beExterne link.

Student@work - 50days

Met de toepassing 'Student@work - 50days' kan de student zien hoeveel dagen hij nog mag werken tegen een verlaagde sociale bijdrage.

Lees meer

Vraag online uw pensioen aan

Voortaan kunnen werknemers en zelfstandigen hun pensioen aanvragen op www.pensioenaanvraag.beExterne link. Deze nieuwe onlinedienst werd gelanceerd door het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen en de Rijksdienst voor Pensioenen.

Uw werkloosheidsdossier online

De uitbetalingsinstellingen voor werkloosheidsuitkeringen (HVW of vakbonden) hebben toepassingen ontwikkeld waarmee u uw werkloosheidsdossier online kunt raadplegen.

Lees meer

MyPension: uw onlinepensioendossier

Werknemers en gepensioneerde werknemers kunnen voortaan hun pensioendossier online raadplegen via MyPension.

Lees meer

Vul uw belastingaangifte in via Tax-on-web

Tax-on-web, de onlinedienst voor de aangifte in de personenbelasting is beschikbaar. Surf naar www.taxonweb.beExterne link en volg de instructies.

Registratieperiode alarminstallaties verlengd tot 1 juli 2010

Als uw alarmsysteem tegen inbraak niet is aangesloten op een alarmcentrale, krijgt u nog tot 1 juli 2010 de tijd om het systeem online te registreren. Deze registratie is verplicht.

Informatie over een geneesmiddel nodig?

illustratie

Voortaan kunt u de bijsluiters en de samenvattingen van de kenmerken van alle geneesmiddelen die in België vergund en gecommercialiseerd zijn raadplegen op de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

Strijd tegen cyberhaat

Naar aanleiding van het conflict in de Gazastrook werd een stijging van de haatdragende  uitspraken op het internet vastgesteld. De overheid biedt de burger een aantal middelen  om de verspreiding van dergelijke uitspraken tegen te gaan.

Identiteitskaart gestolen of verloren? Blokkeer deze onmiddellijk via DOC STOP

De FOD Binnenlandse Zaken lanceert een campagne om zijn nieuwe dienst DOC STOP te promoten. DOC STOP is een helpdesk die het voor iedere houder van een Belgisch identiteitsdocument mogelijk maakt om, waar ook ter wereld, 24u op 24, het verlies of de diefstal van zijn identiteits- of reisdocumenten te melden. Hiervoor kan hij overal ter wereld gebruik maken van het gratis nummer 00800 2123 2123.

My belgium

Wat is mybelgium?

Voor een rechtstreekse en gepersonaliseerde toegang tot deze onlinediensten, log in op my.belgium.beExterne link, mét uw elektronische identiteitskaart!

  • Gepersonaliseerd

    Wanneer u zich aanmeldt met uw eID-kaart krijgt u toegang tot enkele onlinediensten en tot uw persoonlijke dossiers. Het aantal diensten zal in de nabije toekomst nog worden uitgebreid.
  • Veilig

    Uw eID-kaart werkt net zoals een bankkaart met een pincode. Voor alle online transacties heeft u uw pincode en uw eID-kaart nodig. Zonder die pincode kan niemand uw identiteit aannemen op het web of binnen een andere elektronische toepassing. Hou daarom uw pincode strikt geheim.
  • Gemakkelijk

    Communiceren met de overheid was nog nooit zo eenvoudig. Met een paar muisklikken krijgt u toegang tot uw persoonlijke dossiers. Bovendien hoeft u geen rekening te houden met de openingsuren van de dienst die u nodig heeft. U kunt er online altijd terecht, wanneer het u het beste past.

Verfijn op Thema

Verfijn op eID toepassingen

Niet gevonden wat u zocht?