U bent hier

Toerisme

Stadhuis en Grote markt van Brussel met bloemtapijt

België spreekt tot de verbeelding. Toeristen uit de hele wereld voelen zich aangetrokken tot België en zijn kosmopolitische hoofdstad Brussel. België heeft dan ook heel wat te bieden aan buitenlandse en Belgische toeristen. België is vakantie in vele vormen. U kunt even ontsnappen aan de dagelijkse sleur door een weekend in een Belgische stad, maar u kunt net zo goed een heuse ontdekkingsreis door België plannen.

Twee grote toeristische trekpleisters van België zijn de Ardennen en de Kust. Houdt u van wandelen, fietsen, sport, natuur en rust? Dan wilt u vast naar de Ardennen, de groene long van België. Wordt u eerder verleid door zon, zee, sport en een gezellige drukte? Dan klinkt de lokroep van de Kust.

Wie dorst naar kunst en cultuur of architecturale pracht wordt verwend in onze kunststeden. Wie er wil proeven van onze gastronomie, van culturele evenementen en het uitgaansleven, wordt op zijn wenken bediend. De vele kunststeden − met Brussel op kop − kunnen dan ook rekenen op een steeds groeiende toeristische belangstelling.

België speelt een belangrijke rol in het gastronomische leven van West-Europa. De Belgen zijn bekend voor hun bourgondische levensstijl en ze scheppen er plezier in om hun gasten mee te laten genieten. De restaurants zijn uitstekend, en wat is er aangenamer om een mooie dag af te sluiten dan het genieten van Vlaams stoofvlees met een Ardens trappistenbier erbij?