Betalen of terugkrijgen

Zodra de belasting gevestigd is, stuurt de fiscale administratie een aanslagbiljet met daarop de berekening van de belasting.

Terugbetaald worden

Termijn om te worden terugbetaald

Normaal wordt het bedrag uitbetaald aan het einde van de tweede maand die volgt op de opmaak van het aanslagbiljet (de datum staat vermeld op het aanslagbiljet). Het is niet mogelijk om deze termijn te verkorten.

Terugbetaling

In principe moet het bedrag worden terugbetaald per bankoverschrijving op het rekeningnummer dat vermeld is op uw aanslagbiljet. Als de gegevens niet correct zijn, raden wij u aan om meteen contact op te nemen met uw ontvangkantoor (het adres vindt u op uw aanslagbiljet).

In geval van fiscale schuld

Als u recht heeft op een terugbetaling en nog een fiscale schuld heeft, zal de terugbetaling niet of maar gedeeltelijk worden uitgevoerd. De ontvanger zal dan op de terugbetaling de som inhouden die nodig is om de fiscale schuld te betalen.

Belastingen betalen

Betalingstermijn

Het aanslagbiljet vermeldt de uiterste datum waarop de betaling op de rekening van de betrokken ontvanger moet gebeuren.

De betaling moet normaal binnen  twee maanden na de verzending van het aanslagbiljet gebeuren.

Betalingsmogelijkheden

U moet de belastingen betalen per storting of overschrijving op de rekening van de ontvanger die is vermeld op het aanslagbiljet. Het is absoluut noodzakelijk om bij de betaling de gestructureerde mededeling te vermelden die u door de administratie is meegedeeld.

Meer informatie op de website van de FOD Financiën.

Nieuws

Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten