U bent hier

Bouillon

Bouillon, stad met geschiedenis en legenden

De stad van Godfried van Bouillon, in de provincie Luxemburg, kent een rijk duizendjarig verleden, met de burcht als opmerkelijke getuige van de strategische ligging die de stad in de middeleeuwen had.

Bouillon heeft heel wat toeristische attracties te bieden. De burcht geeft uitzicht op de versterkingen en op de stad en de meanders van de Semois. De 'Archéoscope Godefroid de Bouillon' ensceneert de eerste kruisvaart in het spoor van Hertog Godfried, goed voor een fascinerend schouwspel.

De kinderboerderij en het 'Parc animalier de Rochehaut' laten vooral de kleinsten kennis maken met de dieren uit de Ardennen.

Voor de liefhebbers van bieren hebben de bierhuizen van Bouillon lokale ambachtelijke producten in petto, zoals de 'cuvée de Bouillon' of de 'Bouillonnaise'.

De website van de gemeente Bouillon is bijzonder volledig. Via een e-loket geeft de elektronische identiteitskaart toegang tot documenten.

Bezoekers die op zoek zijn naar activiteiten en ontdekkingen vinden een overvloed aan praktische inlichtingen op de site van het 'Maison du Tourisme'.


 

Adres

Gemeentelijke administratie
Place Ducale 1
6830 Bouillon