U bent hier

Brugelette

Flora en fauna in de belangstelling in Brugelette

Ook al bestaat de gemeente Brugelette uit vijf veeleer bescheiden dorpjes, toch is het ook daar dat het heel bekende Park Paradisio (Pairi Daiza) zich bevindt. Dit park bestaat uit heel wat openluchtruimten waar u allerlei soorten vogels en dieren kunt bewonderen en beschikt ook over verschillende tropische serres. Maar de toeristische charme van de gemeente houdt hier niet op: u kunt er ook het kasteel van Attre uit de 18de eeuw ontdekken waar er geregeld rondleidingen worden gegeven. Nog een andere aanrader om te bezoeken is de molen van Mevergnies.

Ook wat evenementen betreft moet Brugelette niet onderdoen voor andere gemeenten: in juli is er de landbouwbeurs, in augustus het feest in het kader van de stedenband met Havon-les Roches (Frankrijk) en in september de plaatselijke kermis en de uitreiking van de prijzen voor de wedstrijd 'Een bloem voor ons dorp'. Die avond worden de huizen beloond die het mooist volgens een specifiek thema met bloemen zijn versierd.

Op sportief vlak zijn de inwoners van Brugelette trots op Nadège Carlier, een veelbelovende jonge tennisspeelster in een rolstoel. Ze heeft zich bewezen op talrijke toernooien voor gehandicaptensport, zowel in enkel- als in dubbelspel.

De gemeente Brugelette lanceerde tijdens de winter een origineel project. De burgers konden melden hoeveel stookolie ze nodig hadden, zodat de gemeente met een gemeenschappelijke aankoop de kosten voor iedereen laag kon houden.

  illustratie illustratie illustratie

Adres

Gemeentelijke administratie
Place 1
7940 BRUGELETTE
Telefoon: 
068 45 73 00