U bent hier

Crisnée

Crisnée, een spitstechnologische gemeente

De gemeente Crisnée ligt in de provincie Luik en omvat vijf dorpen: Crisnée, Fize-le-Marsal, Odeur, Thys en Kemexhe. Een schrijver uit de gemeente heeft een van zijn werken gewijd aan de geschiedenis van de plaats ('2000 ans de vie en Hesbaye'). Dit boek bundelt heel wat informatie over het dorp en de gewoonten van de inwoners, van de tijd van de Romeinen tot nu.

Landelijke web-tv

De geschiedenis van Crisnée is rijk aan onvoorziene wendingen, maar vandaag onderscheidt de gemeente zich in het bijzonder door de toepassing van nieuwe technologieën. Zo krijgen de inwoners via een interactieve website toegang tot veel informatie die dagelijks wordt geüpdatet. Voorts informeert een plaatselijke web-tv wekelijks over alle gemeentelijke gebeurtenissen en projecten. Het traditionele infoblad heeft dus plaats geruimd voor een heus televisiejournaal op internet! Ook bijzonder is dat deze wekelijkse uitzendingen telkens het woord geven aan een handelaar die zo op een originele manier zijn producten kan voorstellen en op een zo direct mogelijk manier reclame kan maken.

Rommelmarkt XXL

Crisnée staat bekend voor de rommelmarkt die nu al een twintigtal jaar traditioneel op 1 mei wordt gehouden met meer dan 800 amateurhandelaars. Aanvankelijk vond die rommelmarkt plaats binnen de muren van de school Sainte-Dominique de Fize-le-Marsal, maar nu neemt de hij over meer dan vijf kilometer de straten van het dorp in. Samen met de zowat 20 000 bezoekers kunt u aan de stands die voor deze gelegenheid worden opgezet proeven van vele delicatessen.

Buiten het feestgewoel kunt u de prachtige landschappen in de streek ontdekken en een bezoek brengen aan de vierkantshoeve van Thys, die momenteel een geklasseerde site is.

illustratie  illustratie  illustratie

Adres

Gemeentelijke administratie
Rue de Favray 1
4367 CRISNEE
Telefoon: 
019 33 83 90