U bent hier

Dinant

Dinant, bruisende dochter van de Maas

De gemeente Dinant bevindt zich in het diepe dal van de Maas, in het hartje van de provincie Namen.

Victor Hugo gaf de gemeente de bijnaam 'Dochter van de Maas'. Dinant haalt de meeste van haar inkomsten uit het toerisme. Industrie is sowieso amper te zien in het landschap.

Als startpunt van heel wat riviertochten, beschikt Dinant over meerdere bezienswaardigheden:  de collegiale Onze-Lieve-Vrouwkerk die uit de 13de en 14de eeuw dateert, de Citadel die door de Nederlanders op een rots 100 meter boven de Maas werd gebouwd, de Bayard Rots, een uitzonderlijke naaldvormige rots die afsteekt tegen het klif aan de zuidkant van de stad en ook de Onze-Lieve-Vrouwabdij van Leffe, opgericht in 1152.

De gemeente is ook 'the place to be' voor het beoefenen van een groot aantal sporten zoals mountainbiken, kajakvaren, klimmen en wandelen.

Muzikale, gastronomische en andere heerlijkheden

Dinant is de geboorteplaats van Adolphe Sax, uitvinder van de saxofoon. Er vinden dan ook heel wat muzikale evenementen plaats die verband houden met de saxofoon : het Concours international Adolphe Sax, een wedstrijd voor jonge saxofonisten, de harmoniedagen, bijeenkomsten van saxofoonspelers, Dimanches du saxophone, jazzconcerten … Tijdens het Festival de l'Eté Mosan vinden er in de stad ook meer klassieke concerten plaats.

De bekendste gastronomische specialiteit is de Dinantse koek, die gemaakt wordt met honing en tarwemeel. Er is ook de 'flamiche', een zoute taart op basis van vette kaas, die zich het best warm laat smaken, met een glas wijn.

Dinant is ook wereldberoemd omdat de stad haar naam heeft gegeven aan de kunst om koperen en messing voorwerpen te ontwerpen: de dinanderie.

  

Adres

Gemeentelijke administratie
Rue Grande 112
5500 DINANT
Telefoon: 
082 21 32 63