U bent hier

Dison

Dison, kunstenaarsgemeente

Dison ligt in de provincie Luik, dicht bij Verviers.

In het hart van Dison geeft het beeldhouwwerk van Catherine Fourniau een moderne toets aan het fraaie voorplein van de kerk Saint-Fiacre. 'L'envol', een creatie in roze graniet en brons staat symbool voor vrede, harmonie en vrijheid. Waarden die geprezen worden door de inwoners van Dison, die steeds op zoek zijn naar vernieuwing en dynamisme!

Maar Dison is ook de geboorteplaats van de beroemde dichter Adolphe Hardy, bekroond door de Académie française. Zijn geboortehuis werd omgebouwd tot een museum-stichting en stelt u het leven van de dichter voor aan de hand van schilderijen, souvenirs en gebruiksvoorwerpen.

Langs tal van wandelwegen kunt u het natuurschoon en de schitterende landschappen ontdekken van de dorpen Andrimont, Dison en Mont-Dison. De rust van dit laatste dorp wordt enkel verstoord door de carnavalsvreugde, elke derde zaterdag van januari.

Jaarlijks vindt er in juni een muziekfeest plaats in het prachtige park van het kasteel van Ottomont te Andrimont. Met de jaren is dit feest uitgegroeid tot een groots evenement voor Dison.

illustratie illustratie illustratie

Adres

Gemeentelijke administratie
Rue Albert Ier 66
4820 DISON
Telefoon: 
087 39 33 40