U bent hier

Leglise

Léglise, op de maat van de Ardennen van vroeger

De gemeente, gelegen op een tiental kilometer van Neufchâteau, tussen Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg, dankt haar naam aan haar kerk die hoog boven het dorp uitsteekt en die de aandacht trekt van haar bezoekers.

Te midden van de bossen zal u een heel bijzonder monument ontdekken: de oude smederijen van Mellier, waar de smeden van de 17de tot het begin van de 19de eeuw metalen bewerkten. Deze twee gebouwen uit leisteen, de laagoven en de hoogoven, geklasseerd door het Waals Gewest, geven een duidelijk beeld van de architectuur en de industriële activiteit van de Ardennen van vroeger.

Samen met Habay en Neufchâteau ligt de gemeente Léglise in het hart van een netwerk van afgebakende wandelpaden. Zo kunt u spoorwegen, wegen en paden ontdekken waarlangs talrijke natuurlijke en patrimoniale rijkdommen te bewonderen zijn, zoals de natuurreservaten van Chêne, Mellier en Ebly of de oude wasserijen.

Muziek en theater staan geregeld op het programma in de gemeente met de Harmonie Royale Saint-Martin en de toneelgroep van Assenois.

léglise forges de mellier

Adres

Administration communale
Rue du Chaudfour 108
6860 LEGLISE
Telefoon: 
063 43 00 00