U bent hier

Mol

Mol, pittig en attractief

Helemaal ten oosten van de provincie Antwerpen ligt de gemeente Mol, geboorteplaats van een aantal bekende koppen zoals Guy Mortier, Miss België 1998 Tanja Dexters, Miss België 2002 Ann Van Elsen en Miss Belgian Beauty 2007 Anne-Marie Ilie.

Moet er nog zand zijn?

Zou het aan het witte zand liggen dat net deze gemeente zoveel schoonheidskoninginnen telt? De ontginning van het wit zand is namelijk al meer dan 100 jaar de belangrijkste bedrijfstak van Mol. Het wordt gebruikt in allerlei moderne toepassingen zoals computerchips. De gemeente heeft aan het zand ook een groot aantal meren te danken: er zijn zwemmeren zoals het Zilvermeer en het Zilverstrand, meren om te duiken en te zeilen, maar ook meren waar de natuur heer en meester is zoals de Put van Rauw, het grootste binnenmeer in Vlaanderen.

Toeristen welkom

Het Zilvermeer is de bekendste toeristische trekpleister van Mol. Sinds 1959 komen elke zomer duizenden toeristen uit binnen- en buitenland van de zon genieten op het hagelwitte strand. Bij het jonge volkje is het Zilvermeer vooral bekend omwille van Pennenzakkenrock op het einde van het schooljaar. Jaarlijks vinden meer dan 25 000 kinderen hun weg naar het grootste kindermuziekfestival van Europa.

In het noorden van Mol ligt Postel met zijn imposante norbertijnenabdij uit de 12de eeuw. Om in hun eigen onderhoud te voorzien, brouwden de norbertijnen bier en maakten ze kaas. Ondertussen is dit uitgegroeid tot een ware ambachtelijke industrie waar toeristen maar al te graag van proeven.

Toeristen zijn graag geziene gasten in Mol. Speciaal voor hen is er de StoryTeller, een gps-toestelletje dat u op het stuur van uw fiets kunt monteren en dat u langs de mooiste en interessantste plaatsjes van de gemeente gidst. Onderweg serveert de StoryTeller geluids- en beeldfragmenten met de nodige humor. Enkel het fietsen zult u nog zelf moeten doen. De route is 32 kilometer lang, maar sportievelingen kunnen deze route met nog eens 23 kilometer verlengen.

Een goed geïnformeerde Mollenaar…

Niet alleen de toeristen, maar ook de 33 060 Mollenaars zelf worden door het gemeentebestuur in de watten gelegd. Het populairste geschenk in Mol is de Cadeaubon. Jaarlijks verkoopt het gemeentebestuur voor ettelijke duizenden euro's cadeaubons waarmee u terecht kunt in meer dan 100 winkels in de gemeente.

Ook op het vlak van communicatie is de gemeente ver vooruit: er is een uitgebreide website die wekelijks meer dan 14 000 unieke bezoekers aantrekt (www.gemeentemol.be), een e-nieuwsbrief (elke drie weken), een activiteitenkrant (elke twee maanden),  een informatieblad (elke drie maanden), elektronische informatieborden verspreid over de gemeente, een kabelkrant op LCD-schermen …

 Foto van het publiek op Pennenzakkenrock in Mol Foto van de ingang van de abdij van Postel in Mol Foto van de Storyteller in Mol

Adres

Gemeentelijke administratie
Molenhoekstraat 2
2400 MOL
Telefoon: 
014 33 08 42