U bent hier

Neupré

Welkom in Houte-si-Plou

Waar ligt het plaatsje Houte-si-Plou? In de provincie Luik, in Neupré om precies te zijn. In deze gemeente met ongeveer 9 900 inwoners ligt een gehucht met de naam 'Houte-si-Plou' (en ook een gekende universiteit met dezelfde naam).

Neupré omvat de vroegere gemeentes Neuville-en-Condroz, Plainevaux, Rotheux-Rimière en Ehein en beslaat een oppervlakte van 3 170 hectare. In het noorden grenst de gemeente aan Flémalle en Séraing, in het zuiden aan Nandrin en Anthisnes, in het oosten aan Engis en in het zuidoosten aan Esneux.

Natuurliefhebbers kunnen er genieten van een 12 hectare groot natuurreservaat, het bos van Rognac. Dit natuurgebied werd al bijna een eeuw ongemoeid gelaten. Breng zeker ook een bezoek aan de Roche aux Faucons. Vanaf deze site hebt u een prachtig zicht op de benedenloop van de monding van de Ourthe. U vindt hier ook het kasteel van Neuville. Het is gesloten voor het publiek, maar u kunt er altijd de omgeving ontdekken.

In Neupré kunt u bovendien gratis een Amerikaans kerkhof bezoeken dat zich over 36,5 hectare uitstrekt en een gedenkteken in Engelse whitbed-kalksteen herbergt.

Adres

Rue des Deux Eglises 16
4120 Neupré
Telefoon: 
04 372 99 99