U bent hier

Pecq

Feestelijk Pecq

Pecq is een halflandelijke gemeente in West-Henegouwen, niet ver van de Franse grens. Ze bestaat uit de vijf deelgemeenten Pecq, Warcoing, Hérinnes, Esquelmes en Obigies.

In dit laatste dorp vinden elk jaar twee zeer belangrijke evenementen van het Pecqse leven plaats. Daar wordt immers al meer dan twintig jaar het 'geraniumfeest' gehouden, traditioneel tijdens het eerste weekend van mei. Er komen duizenden bezoekers kijken naar onder andere de voor de gelegenheid met bloemen versierde kerk en de ambacht- en bloemenmarkt.

Het 'jongerenfeest' vindt elk jaar plaats op 15 augustus en groeit ieder jaar een beetje: dit muziekgebeuren trekt nu meer dan 10 000 toeschouwers aan.

Naast die openbare evenementen is er natuurlijk ook de aantrekkingskracht die uitgaat van de bezienswaardigheden die u kan zien tijdens een wandeling door Pecq. In de Sint-Martinuskerk, een beschermd monument, zijn er bijvoorbeeld nog de overblijfselen van de oud-romaanse kerk uit de 11de eeuw te zien. Het museum Julius Joris, dat naar zijn stichter genoemd is, laat u ook het lokale leven van Warcoing ontdekken.

Tot slot kan u Pecq niet verlaten zonder te hebben geproefd van de 'limomiel', een limonade op basis van honing die sinds enkele jaren bestaat en nu ook in verschillende smaken te verkrijgen is. Deze lokale uitvinding vindt u nu ook in de winkels in de streek.

illustratie illustratie illustratie

Adres

Gemeentelijke administratie
Rue des Déportés 10
7740 PECQ
Telefoon: 
069 55 33 00