U bent hier

Profondeville

Profondeville: dochter van de Maas

Profondeville ligt in de provincie Namen en wordt vooral gekenmerkt door haar omgeving, in het hartje van de Maasvallei. Jaarlijks nemen parapentevliegers uit de hele wereld hun aanloop op het 'Point de vue des 7 Meuses', een bebost massief met een uniek uitzicht. Het is overigens hier dat alle Belgische records deltavlieger en zweefparachute werden gebroken.

Waterfeesten

Wanneer u tijdens de zomer een bezoek brengt aan Profondeville kunt u twee jaarlijkse waterfeesten bijwonen: het 'Fête autour de l'eau' tijdens het eerste weekend van augustus en het 'Fête de l'Ecluse' het laatste weekend van juli met de traditionele fietsensprong in de Maas.

Maar Profondeville is meer dan een plek langs de Maas: de gemeente omvat zes dorpen met heel wat toeristische bezienswaardigheden, zoals het Château de Lesve (met bijhorend park) uit de 18de eeuw, de kerk Saint-Roch de Bois-de-Villers uit 1972 van de architect Roger Bastin en het museum van Belgische bieren in Lustin.

Woordenwandeling

In Profondeville staat alles in het teken van het woord en de bezoekers worden dan ook uitgenodigd om het woord te nemen langs het 'filosofische pad' met in steen gebeitelde citaten van tal van illustere Franse schrijvers. Zo ontdekt u er fragmenten uit de werken van Victor Hugo, Blaise Pascal, Elie Wiesel, Beaumarchais of Léopold Sédar Senghor …
Tot slot zijn de bewoners van Profondeville maar wat fier op 'hun' aardbeien. Hun gemeente verzekert immers het leeuwendeel van de Waalse productie, ook al wordt het product vaak onterecht 'aardbei van Wépion' genoemd.

illustratie illustratie illustratie

Adres

Chaussée de Dinant 2
5170 PROFONDEVILLE
Telefoon: 
081 42 02 10