U bent hier

Rebecq

Rebecq, groene heuvels en oude molens

Rebecq, het geboortedorp van de familie Solvay, ligt aan de oevers van de Senne, op 27 kilometer ten zuidwesten van Brussel en aan de uiterste westkant van Waals-Brabant. De gemeente telt 10 360 inwoners en heeft tal van toeristische bezienswaardigheden te bieden.

Instappen!

Een toeristische stoomtrein voert u van Rebecq naar Rognon over 7 kilometer langs de Vallée des Oiseaux en de meanders van de Senne. Tijdens deze rit van een uurtje ontdekt u plekken vol charme en romantiek, vandaar de naam 'train du bonheur'.

De kerk van Saint-Géry

De neo-romaanse kerk van Saint-Géry, gebouwd tussen 1865 en 1868 onder leiding van provinciearchitect Emile Coulon, vindt u op de Grand-Place van Rebecq. De toren reikt tot 52 meter hoog. U kunt er de fresco's bewonderen van schilder Charles-Henri Stiennon, een granieten beeld van Saint-Géry (1567), een witmarmeren altaar (1601) en een doopvont (1599).

De molens van Arenberg

De molens van Arenberg, op de hellingen van de Senne in het centrum van Rebecq, vormen een bijzonder pittoreske kleine site. Er zijn twee molens: de Petit moulin en de Grand moulin. De Grand moulin met twee waterraderen werd al in de eerste helft van de 15de eeuw door molenaars gebruikt. Vandaag herbergt hij de machinezaal, het museum van de purpersteen en drie verdiepingen die gebruikt kunnen worden voor tentoonstellingen en andere evenementen. Ook de Dienst toerisme van Rebecq heeft onderdak gevonden in deze molen.

De Petit moulin werd ingericht om een beeld te geven van de stappen van de verwerking van graan tot bloem. In een van de bijgebouwen is er een bierhuis, waar u de geheimen van dat beroemde brouwsel kunt doorgronden en  - waarom ook niet - de smaak van de lokale bieren kunt ontdekken.

Een beetje folklore

Aarzel niet om bij Brasserie Lefebvre het bier van Rebecq te proeven. Bestel een Barbar of een Hopus!

Ook interessant is een bezoek aan Rebecq tijdens carnaval, op de tweede zondag voor Pasen. Een dertigtal praalwagens en de reus Momus vormen dan een stoet.

In september kunt u genieten van de Waalse feesten door deel te nemen aan een van de activiteiten die voor die gelegenheid georganiseerd worden: interstadspelen, gratis concerten, tentoonstellingen en proeverijen van streekproducten staan op het programma.

Adres

Grand-Place 13
1430 Rebecq
Telefoon: 
067 63 49 20