U bent hier

Vilvoorde

Vilvoorde is de stad van het 'Brabants trekpaard'. De Vilvoordenaars dragen dan ook met veel fierheid de bijnaam 'Pjeirefretters'.

Al meer dan 150 jaar organiseert Vilvoorde zijn gekende 'jaarmarkt'. Tijdens deze jaarmarkt kunt u deze prachtige paarden bewonderen en uiteraard ook genieten van talrijke prijskampen.

De jaarmarkt in Vilvoorde valt telkens op de derde maandag na Paasmaandag en kadert eigenlijk in een groots feest, namelijk de 'Troostkermis'. Tijdens deze kermis zijn er ook concerten, een wielerwedstrijd en de tentoonstelling 'Kunst in de Troost'.

Kunst in de Troost is een kunsttentoonstelling in de conventgebouwen en de kloostertuin van de Basiliek 'Onze-Lieve-Vrouw van Troost'. De volledige opbrengst van de tentoonstelling gaat naar de restauratie van de basiliek.

Wie op wandel gaat in Vilvoorde kan ook een bezoekje brengen aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk op het Heldenplein of gezellig kuieren door het park 'Drie Fonteinen' aan de Koningslosteenweg. Wie eens iets anders wil zien kan ook terecht in 'Living Tomorrow', misschien beter bekend als 'Huis van de Toekomst'.

De Vilvoordenaars zelf kunnen in hun stad ook van heel wat online diensten gebruik maken. Via het e-loket van de website van de stad kunnen de burgers verschillende verrichtingen van thuis uit uitvoeren: online vragen stellen of iets melden, attesten aanvragen, aanvragen voor bouwvergunningen online opvolgen, de bibliotheekcatalogus raadplegen en boeken reserveren of verlengen, online tickets bestellen voor voorstellingen van het cultuurcentrum …

BoerenpaardJaarmarkt VilvoordeStadhuis Vilvoorde

Adres

Gemeentelijke administratie
Grote Markt
1800 VILVOORDE
Telefoon: 
02 255 45 11