U bent hier

Wanze

Wanze, in het hart van een natuurpark

De gemeente Wanze ligt in de vallei van de Meuse tussen Luik en Namen. Ze maakt deel uit van het arrondissement Huy. Van noord naar zuid wordt Wanze doorkruist door de Mehaignevallei. Het noordelijk gedeelte van de gemeente maakt deel uit van het natuurpark van de Burdinale- en Mehaignevallei. Wanze bestaat uit 6 dorpen: Antheit, Bas-Oha, Huccorgne, Moha, Vinalmont, Wanze en het gehucht Longpré. Het dorp Antheit heeft enkele bekende inwoners. Het is de geboorteplaats van schilder Paul Delvaux en de woonplaats van zanger Frédéric François.

Het natuurpark in Wanze heeft een uitgebreid aanbod van activiteiten: mountainbike- en fietsroutes en ook verschillende geleide wandelingen.

Het kasteel van de leenheer van Moha en het fietsmuseum, met een indrukwekkende collectie fietsen van 1830 tot nu, zijn zeker ook een bezoek waard.

De gemeente heeft verschillende originele activiteiten in petto voor haar inwoners: ze kunnen zowel de hulp inroepen van een ‘publieke’ schrijver als ateliers over de sociale economie volgen of samen een gedeelde biogroententuin aanleggen. Bovendien heet de gemeente twee keer per jaar haar nieuwe inwoners welkom met een feestelijke receptie.

Adres

Place François Faniel 8
4520 Wanze
Telefoon: 
085 27 35 10