Gezinsproblemen

Relationele moeilijkheden

Partners met relatieproblemen kunnen altijd hulp vinden bij:

Schuldenproblemen

Mensen met schuldenproblemen kunnen een erkende dienst voor schuldbemiddeling raadplegen. Schuldbemiddelaars begeleiden mensen om hun financiële situatie weer overzichtelijk te maken. Ze bemiddelen ook tussen de schuldeiser en de persoon met schulden en ze zoeken mee naar haalbare oplossingen. Voor schuldbemiddeling kunt u terecht bij het plaatselijke OCMW, CAW of bij een advocaat die erkend is als schuldbemiddelaar.

Meer informatie over schuldbemiddeling

Geweld binnen de relatie

In België zijn er heel wat instellingen die steun en bescherming bieden aan slachtoffers van partnergeweld. Slachtoffers kunnen altijd een beroep doen op:

  • vluchthuizen 
  • praatgroepen 
  • psychosociale hulp 

Als u slachtoffer of getuige bent van geweld in de partnerrelatie kunt u altijd terecht bij 1712 Hulplijn geweld, misbruik en kindermishandeling of het dichtstbijzijnde politiekantoor. U kunt ook bellen naar het noodnummer 101 (politie).

Voor informatie of hulpverlening

 

Kindermishandeling

Kindermishandeling omvat elke situatie waarbij het kind slachtoffer is van bedreigende en/of gewelddadige handelingen van lichamelijke, psychische of seksuele aard. 

Het is verplicht om een minderjarige die in ernstig gevaar verkeert rechtstreeks of via een instelling te helpen, anders kunt u beschuldigd worden van het niet verlenen van bijstand aan een persoon in nood.

Er bestaan verschillende mogelijkheden om kindermishandeling te melden:

 

Nieuws

Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten