Op vakantie: welke verzekeringen?

Hoe ruim is de dekking van uw verplichte ziekteverzekering bij medische hulpverlening of een opname in het ziekenhuis in het buitenland? Welke risico's loopt u tijdens uw vakantie? En welk type bijkomende verzekering kunt u afsluiten om deze risico's te dekken? Deze vragen zijn niet onbelangrijk, want een vakantie in het buitenland laat niet altijd alleen maar goede herinneringen na, ze heeft soms ook vervelende verrassingen in petto.

Ziekenfonds

Vraag voor uw vertrek altijd inlichtingen bij uw ziekenfonds: zij zullen u informeren over de mate waarin zij tegemoetkomen in de medische kosten voor het land dat u bezoekt. Sommige ziekenfondsen bieden een aanvullende verzekering die meer kosten dekt bij ziekte of een ongeval in het buitenland. Een dergelijke verzekering geeft u recht op:

  • een ruimere vergoeding van de medische kosten die u ter plekke maakt
  • een vergoeding van kosten voor een niet-dringende ziekenhuisopname
  • een repatriëringsvergoeding

Meer informatie over repatriëring


 

Andere formules

Als u een vorm van bijstand wilt die beantwoordt aan specifiekere behoeften die eigen zijn aan de reis die u wilt maken, dan kunt u ook een (of meer) aanvullende verzekeringen afsluiten bij uw gebruikelijke verzekeringsmaatschappij of uw reisbureau. Er bestaan vooral specifieke verzekeringen voor:

  • sommige sporten: bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken …
  • de reparatie en repatriëring van uw voertuig bij een ongeval
  • het verlies of de diefstal van uw persoonlijke bezittingen tijdens de reis
  • rechtsbijstand als u zich moet verdedigen in het buitenland


 

Geldigheidsduur

Meestal is de geldigheidsduur van aanvullende verzekeringen beperkt tot een verblijf van drie maanden in het buitenland. Plant u een langer verblijf, ga dan na of u de geldigheid van uw verzekering kunt verlengen door een aanvullende premie te betalen.

Nieuws

Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten