Voertuigdiefstal

Soms is de dief niet alleen geïnteresseerd in wat er in uw wagen ligt, maar ook in de wagen zelf. Allereerst komt het erop aan het een potentiële dief zo moeilijk mogelijk te maken. Dat doet u door uw auto goed te beveiligen. Als uw auto toch wordt gestolen, kunt u de volgende maatregelen in acht nemen.

Uw auto wordt gestolen

Bel meteen de politiediensten. Bezorg hen kopieën van de autopapieren en de signaleringsfiche. Deze bevat informatie over opvallende stickers, herkenbare schade …

De autopapieren en de signaleringsfiche kunnen helpen om uw auto terug te vinden en te identificeren. Noteer terwijl u op de politie wacht de nummerplaten van auto's in de onmiddellijke omgeving en probeer eventuele getuigen ter plaatse te houden of vraag hun naam en adres.

Uw auto wordt gestolen tijdens een car- of homejacking

Wanneer u geconfronteerd wordt met de daders, probeer dan altijd kalm te blijven en bied geen weerstand. Denk eraan dat een mensenleven meer waard is dan een auto. Probeer ook fysiek contact te vermijden en observeer zoveel mogelijk de details van de situatie zonder te provoceren.

Let vooral op de volgende details van de dader:

  • fysieke kenmerken zoals lichaamsbouw, leeftijd, eventuele sierraden of tatoeages, kleur van het haar …
  • andere kenmerken zoals de taal, kleding …
  • het voertuig waarmee de dader reed, het merk, de kleur en de nummerplaat
  • de richting waarin hij gevlucht is

Probeer in ieder geval niet om de vluchtroute van de dader te blokkeren, maar ga onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde politiedienst. Geef de politie een gedetailleerde beschrijving van uw auto en andere gestolen voorwerpen, de eventuele andere wagen, de dader en de vluchtroute.

Bij een homejacking laat u alles onaangeroerd zodat eventuele sporen niet verdwijnen.

Nieuws

Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten