Voorzorgen nemen

'Voorkomen is beter dan genezen', een wijsheid die zeker opgaat als het over uw veiligheid gaat. Veel diefstallen, inbraken en ongevallen kunnen vermeden worden als u uw voorzorgen neemt.

U kunt op verschillende manieren preventief te werk gaan:

  • U kunt uw woning nog beter beveiligen door alle deuren en ramen te sluiten en eventueel een alarmsysteem te laten plaatsen.
  • U kunt voorzichtiger zijn op straat en bijvoorbeeld geen bagage onbeheerd ergens achterlaten.
  • U kunt uw auto, motor, fiets of ander voertuig diefstalbestendig maken door het steeds vast te maken en – als het kan – in een afgesloten garage te stallen.

Bovendien kunt u ook uw bezittingen registreren. Daardoor verminderen ze in waarde – voor een potentiële dief althans – en zijn ze makkelijker weer op te sporen als ze toch gestolen worden.

U moet dit gelukkig niet helemaal alleen doen. De politie, de brandweer, de stadswacht, de civiele bescherming en de privésector bekommeren zich beroepshalve om uw veiligheid.

Hoe logisch het ook allemaal klinkt, vaak vergeten mensen deze preventietips van zodra ze zich in het buitenland bevinden. Ook in het buitenland kunt u beter op veilig spelen. Informeer u daarom steeds goed over het land van bestemming en hou alle diefstalpreventietips ook in het buitenland in het achterhoofd.