Internationale week van de borstvoeding: “Eet lokaal!”

De internationale week van de borstvoeding vindt plaats van 1 tot 7 oktober 2016. De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en het Federaal Borstvoedingscomité (FBVC) maken van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe bewustmakingscampagne op te starten met als slogan “Eet lokaal!”. Borstvoeding is immers een belangrijke factor in de duurzame ontwikkeling en de strijd tegen armoede.

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt jonge moeders aan hun baby gedurende de eerste 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven. Daarna kunnen ze borstvoeding combineren met vaste voeding tot  twee jaar of meer.

Borstvoeding is de meest geschikte voeding voor jonge kinderen en is bovendien ook een sleutel tot duurzame ontwikkeling. Borstvoeding helpt bij het voorkomen van afval, laat toe energie te besparen en vermindert transport, exploitatie van landbouwgrond, verspilling van grondstoffen en vervuiling van het milieu.

Borstvoeding draagt bij tot armoedebestrijding en vermindert sociale ongelijkheid. Het bespaart de gezinnen immers aanzienlijke kosten voor kunstmatige zuigelingenvoeding en extra uitgaven voor gezondheidszorg en bevordert de gezondheid van het kind optimaal.

 

De Wereldborstvoedingsweek is ook de gelegenheid om eraan te herinneren dat de opleiding van de toekomstige gezondheidswerkers die de pre- en postnatale periode begeleiden, versterkt moet worden.

Meer informatie: http://www.health.belgium.be/nl/borstvoeding-natuurlijk           

Een affiche van de campagne ligt voor u klaar. U kunt ze gratis bestellen door een mail te sturen met vermelding van uw naam en adres naar info.borstvoeding@gezondheid.belgie.be