Rekruteringscampagne voor brandweervrijwilligers

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, lanceert de rekruteringscampagne ‘Je bent meer brandweer dan je denkt’. Met deze campagne wil de minister meer mensen aansporen om brandweervrijwilliger te worden en tegelijk een meer divers publiek bereiken.

In 2016 zoekt de brandweer 608 vrijwilligers en dit cijfer zal vermoedelijk nog oplopen eens de brandweerzones hun personeelsplannen op punt hebben gesteld.

Hoe brandweervrijwilliger worden?

De eerste stap om brandweervrijwilliger te worden is het behalen van het Federaal Geschiktheidsattest (FGA). Om dat attest te behalen moet u een aantal proeven afleggen die bestaan uit een reeks van kennisvragen, handvaardigheidstesten en fysieke proeven.

Eens u het Federaal Geschiktheidsattest op zak hebt, kunt u solliciteren bij de hulpverleningszone van uw keuze. Het behalen van dit attest is geen garantie op werk maar louter een voorafgaande vereiste.

Meer informatie over de lopende vacatures en over waar, wanneer en hoe u het Federaal Geschiktheidsattest kunt behalen, vindt u op de campagnewebsite www.ikwordbrandweer.be.