"Verder met Europa of niet?", een videowedstrijd voor jongeren van het 5e en 6e middelbaar

De Europese Unie heeft heel wat opeenvolgende crisissen doorgemaakt zoals de schuldencrisis, de migratiecrisis en de Brexit en bevindt zich vandaag op een keerpunt. Een videowedstrijd met als titel  "Verder met Europa of niet?" biedt aan de jongeren de gelegenheid om hun mening over de toekomst van het Europese project te laten kennen.

Elke klas van het 5e en 6e middelbaar kan een korte video insturen (maximum 1'30”) om haar visie, haar projecten en dromen voor Europa voor te stellen. Deelnemen kan tot 15 maart 2017 om middernacht.  

De winnende video’s worden gekozen door een jury op basis van de technische kwaliteit van de video, de originaliteit ervan en de overeenstemming met het thema. De prijsuitreiking vindt plaats in Brussel, in mei 2017.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België, het Informatiebureau van het Europese Parlement in België en de FOD Kanselarij van de Eerste Minister. Hij is aan zijn derde editie toe. De eerste editie (2013) had als thema het Europese burgerschap. De tweede editie (2015) draaide rond ontwikkelingssamenwerking.  

Meer info over de wedstrijd op de website van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister

Videocontest Europe