Videowedstrijd: en de winnaars zijn…

De videowedstrijd ‘Verder met Europa of niet?’ bood jongeren in 2017 de kans om hun mening over de toekomst van het Europese project te geven.

De winnaars zijn:

1e prijs voor Klas 64 van het Rhizo Lyceum Onze-Lieve-Vrouw Vlaanderen in Kortrijk. Elke leerling wint een tablet.

2e prijs voor het 5e ASO van het Lucernacollege in Antwerpen. De hele klas wint cultuurcheques.

3e prijs gelijk voor het 6e jaar Wetenschappen-Wiskunde van het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos en het 6e jaar optie geschiedenis van het Koninklijk Atheneum Jules Bara in Doornik. De hele klas wint cultuurcheques.

25 klassen hebben deelgenomen aan de videowedstrijd, goed voor ongeveer 500 jongeren die zich persoonlijk ingezet hebben om Europa te verdedigen en die nagedacht hebben over de Europese toekomst.

Elke klas van het 5e of 6e middelbaar kon deelnemen door een korte video (maximum 1’30”) in te sturen om haar visie, haar projecten en dromen voor Europa voor te stellen.

De wedstrijd werd georganiseerd door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België, het Informatiebureau van het Europese Parlement in België en de FOD Kanselarij van de Eerste Minister. De eerste editie (2013) had als thema het Europese burgerschap. De tweede editie (2015) draaide rond ontwikkelingssamenwerking.

Bekijk de winnende video’s.