België verkozen tot niet-permanent lid van de VN-Veiligheidsraad

België werd op 8 juni 2018 in New York verkozen tot niet-permanent lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties voor de periode 2019-2020. Met 181 stemmen kon ons land rekenen op brede steun onder de 193 lidstaten van de Algemene Vergadering van de VN. Het is de zesde keer in zijn geschiedenis dat België zal zetelen als niet-permanent lid. Naast België werden Duitsland, Zuid-Afrika, de Dominicaanse Republiek en Indonesië verkozen.

België is vastbesloten samen met de andere leden onvermoeibaar werk te maken van de handhaving van de internationale vrede en veiligheid, met respect voor waarden als vrede, mensenrechten en de beginselen van het Handvest van de Verenigde Naties. Ons land zal toegewijd de taken vervullen die het in de Veiligheidsraad zal toegewezen krijgen.

 

Lees de persberichten van eerste minister Charles Michel, van vice-eersteminister en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en van vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.