Uitreiking 10de Federale Prijs Armoedebestrijding

Op vrijdag 8 juni 2018 werd in Brussel de 10de Federale Prijs Armoedebestrijding uitgereikt aan drie duurzame projecten:

Slaatje Praatje (Vlaanderen): een mobiele sociale kruidenier van vijf plattelandsgemeenten die voedselhulp ombuigt tot structurele armoedebestrijding en die grensoverschrijdend werkt.

L’Ilôt (Brussels Hoofdstedelijk Gewest): een organisatie die sinds 1960 actief is in de begeleiding van daklozen en zorgt voor de meest dringende opvang, (tijdelijke) huisvesting, voeding, opleiding en tewerkstelling.

Racynes (Wallonië): een vzw met als doel het ondersteunen van mensen in de richting van een betere integratie in de samenleving. De vzw startte met 1 trailer en 1 moestuintje en groeide in 10 jaar tijd uit tot een animatieboerderij die voor iedereen toegankelijk is.

De andere genomineerden verdienen eveneens aandacht voor hun werking: Ruimtevaart vzw, RIMO Limburg, Samenlevingsopbouw Brussel, Mentor-Escale, RWADE en Le Monde des Possibles. Meer informatie over de negen projecten vindt u op www.prijs2018.be.

Aan de hand van filmpjes van 30 seconden waarin de kandidaten hun project helder en duidelijk voorstelden, kon het publiek kiezen uit een shortlist van 9 kandidaten. In totaal werden 6 000 stemmen uitgebracht.

Lees het persbericht van de POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid