Brexit: gecentraliseerde informatie over de impact op federaal niveau

Sinds 1 februari 2020, na de volledige ratificatie van het terugtrekkingsakkoord, zijn we de overgangsperiode ingegaan. Deze periode van beperkte duur werd overeengekomen in het terugtrekkingsakkoord en zal ten minste tot 31 december 2020 duren. Tot die datum zal er niets veranderen voor burgers, consumenten, bedrijven, investeerders, studenten en onderzoekers, zowel in de EU als in het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk zal niet langer vertegenwoordigd zijn in de instellingen, organen en organismen van de EU, maar het EU-recht zal tot het einde van de overgangsperiode van toepassing blijven op het Verenigd Koninkrijk.

De EU en het Verenigd Koninkrijk zullen deze maanden gebruiken om een overeenstemming te bereiken over een nieuw en eerlijk partnerschap voor de toekomst, op basis van de politieke verklaring die de EU en het Verenigd Koninkrijk in oktober 2019 hebben aangenomen.

Om u als burger of onderneming wegwijs te maken in de gevolgen en implicaties van de Brexit, werd een centrale Brexitpagina gecreëerd. Hier vindt u onder meer een algemene uitleg over de Brexitsituatie, informatie voor Britse burgers in België, Belgische burgers in het Verenigd Koninkrijk en ondernemingen, nuttige links, …. Dit ‘Brexitportaal’ biedt met andere woorden een eenvoudig overzicht van alles wat u moet weten over de mogelijke impact van Brexit op federaal niveau. Het toont u ook waar u terecht kunt voor meer informatie en specifieke vragen in dit kader.

➩ naar het Brexitportaal