Kerst met 11 miljoen – Samen vormen we een keten van licht

noel

Om te laten zien dat we toch aan elkaar denken en dat we ondanks de verplichte afstand toch sterk met elkaar verbonden blijven, vieren we op kerstavond op de vier grootste zenders van het land ‘Kerst met 11 miljoen’. Dit programma maakt deel uit van ‘België. Eigenzinnig fenomenaal’, een campagne van de federale overheid die een boost geeft aan ons imago, zowel in het binnenland als over de landsgrenzen heen.

Hooverphonic, Axelle Red, Lous and The Yakuza, Jasper Steverlinck & Typh Barrow en Scala zorgen voor de muziek. Ook Clouseau is van de partij. Zij zullen een exclusief nummer brengen met The Voice Belgique-winnares Charles. Bijzondere locaties verspreid over het land vormen het decor voor de optredens van deze artiesten.

De muziek wordt afgewisseld met beelden die tonen hoe mooi een verlicht België er vanuit de lucht uitziet. Daarnaast is er plaats voor inspirerende getuigenissen van mannen, vrouwen en jongeren die in volle coronacrisis het land draaiende hebben gehouden of zich voor anderen hebben ingezet. Bovendien zal in het programma ook een ingetogen herdenkingsmoment gehouden worden voor de vele mensen die we het voorbije jaar aan corona verloren. Aansluitend op deze bijzondere uitzending volgt de traditionele kersttoespraak van de Koning.

De rode draad doorheen ‘Kerst met 11 miljoen’ is licht. In de voorbije weken hebben veel landgenoten reeds tekenen van licht voor hun ramen of in hun tuinen opgehangen. Van al die lichtpuntjes maken we op kerstavond een keten van licht. Het programma zal oproepen om een extra lichtje te doen branden of een kaarsje aan te steken voor wie je wil bedanken of gedenken, of wie in je ogen extra aandacht verdient.  Ook de Koninklijke Familie zal blijk van steun en grote dankbaarheid een lichtje doen branden.

Te volgen op Eén, VTM, La Une en RTL-TVI op 24 december tussen 18u en 19u.