Op 8 mei herdenken we de helden van de Tweede Wereldoorlog #wewillmeetagain

Tussen 1 en 8 mei 2020 herdenken we samen met het War Heritage Institute het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een oorlog die aan 60 miljoen mensen het leven kostte, van wie ongeveer 90.000 in België. 

Het nationaal herdenkingsmoment vindt plaats op 8 mei om 23.01 uur. Zet een foto van uw held op een sfeervol plekje in huis, tuin of op uw balkon. Steek er een kaarsje bij aan en sta even stil bij haar of hem. Ook iets lezen of een streepje muziek kan. 

En om het allemaal nog gedenkwaardiger te maken, zal ook zangeres Selah Sue om 23.01 uur haar herdenkingsmoment met ons delen! Een kippenvelmoment dat u kunt volgen op de Facebookpagina van het War Heritage Institute.  

Omdat de vele geplande herdenkingen momenteel niet kunnen doorgaan, vinden ze nu online plaats. Zo kunt u op het Facebook evenement van het War Heritage Institute een foto met een verhaal posten van iemand uit de Tweede Wereldoorlog die u belangrijk vindt. Dat kan iemand uit uw familie zijn die onder de wapens was of gedeporteerd werd, een verzetsheld uit uw gemeente of een historisch figuur die u wilt herdenken. Vergeet ook zeker niet de hashtag #wewillmeetagain erbij te zetten.

Meer info op: 
https://www.facebook.com/events/551307185585629/