Re-open EU: nieuw platform voor de hervatting van het vrije verkeer en het toerisme in de EU

De Europese Commissie lanceert 'Re-open EU', een webplatform met essentiële informatie om een veilige hervatting van het vrije verkeer en toerisme in Europa mogelijk te maken.

Om mensen te helpen hun reizen en vakantie in de zomer en daarbuiten met vertrouwen te plannen, zal het platform realtime-informatie over de grenzen, de beschikbare vervoermiddelen, reisbeperkingen, maatregelen op het gebied van de volksgezondheid en de veiligheid zoals het afstand houden of het dragen van gezichtsmaskers en andere praktische informatie voor reizigers verstrekken.

'Re-open EU' zal als belangrijk referentiepunt fungeren voor iedereen die in de EU reist, aangezien het actuele informatie van de Commissie en de lidstaten op één plaats centraliseert. Via een interactieve kaart kunnen mensen landspecifieke informatie over elke EU-lidstaat inzien, met updates over de toepasselijke nationale maatregelen en praktisch advies voor bezoekers in het land.

Het platform is gemakkelijk toegankelijk vanaf vaste en mobiele toestellen via de "Re-open EU"-link: https://reopen.europa.eu. 'Re-open EU' en de informatie is beschikbaar in de 24 officiële talen van de EU.