Wandeling langs en in de Koninklijke Serres van Laken

Van 13 mei tot en met 6 juni worden naar jaarlijkse traditie de Koninklijke Serres van Laken opengesteld voor het publiek. Door de coronamaatregelen is een bezoek aan de serres dit jaar zowel een binnen- als buitenbeleving.

Het bezoek start met een wandeling door de tuinen van het Koninklijk Domein. Zo ontdekt de bezoeker de wonderlijke architectuur van de serres eerst van op een afstand. Onderweg komt het publiek langs tempelruïnes aan de rand van een van de vijvers, aan de cirkelvormige rozentuin en aan het atelier van Koningin Elisabeth. Het tweede deel van de wandeling brengt de bezoekers bij de grote serres die kunnen worden bezocht: de Perronserre of Embarcadère, de Congoserre met subtropische planten, de koepelvormige Wintertuin met onder andere palmbomen en boomvarens en de Oranjerie waarin de oranje- en laurierbomen en camelia’s overwinteren.

Het hele bezoek gaat over een traject van ongeveer 2 km en duurt minimum een uur. De andere serres zijn door de coronamaatregelen niet toegankelijk dit jaar, omdat de aanbevolen afstand tussen bezoekers er niet kan worden gegarandeerd.

Ook nieuw dit jaar is dat er wordt gevraagd om op voorhand het bezoek aan de Koninklijke Serres te reserveren op www.koninklijke-serres-royales.be. Er kan immers maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Ter plaatse zijn geen tickets te koop en ook geen reservaties mogelijk.