Ontdek hoe je dankzij intellectuele eigendom meer waarde kunt geven aan de activiteiten van jouw onderneming

Volgens een Europees onderzoek heeft 90% van de kmo’s geen geregistreerde intellectuele-eigendomsrechten. Naar aanleiding van deze vaststelling lanceerden vijf Belgische en Nederlandse overheidsorganisaties een gezamenlijk digitaal platform onder de naam "Create, Protect & Benefit". Dit instrument wil de drie miljoen ondernemingen van de Benelux in staat stellen de waardevermeerdering van intellectuele eigendom beter te begrijpen. 

Dat is niet zonder reden: slechts 3% van de Belgische bedrijven heeft tussen 2010 en 2019 rechten geregistreerd, hoewel intellectuele eigendom werkelijk een positieve impact heeft op de groei en productiviteit van een kmo.  Bedrijven die hun creaties beschermen, genereren immers gemiddeld tot 68% meer inkomsten per werknemer.  

Het afdwingen van je rechten is dan ook een sleutelfactor voor de toekomst van je onderneming en de stijging van je omzet. Daarbovenop hebben deze rechten niet alleen betrekking op hightech-uitvindingen, maar ook op de meeste ontwikkelingen binnen een bedrijf, van een eenvoudig product tot de broncode van een toepassing. 

Aarzel dus niet om het platform "Create, Protect & Benefit" te bezoeken om meer te weten te komen over intellectuele eigendomsrechten aan de hand van twaalf praktische gidsen en getuigenissen van CEO's van Vlaamse, Waalse en Nederlandse bedrijven.