Vijf tips om onze energiefactuur te verlagen en Oekraïne te steunen

De federale overheid lanceert een campagne die je uitnodigt vijf eenvoudige tips te volgen om je energieverbruik te verminderen. "Want elf miljoen kleine beetjes… dat maakt een groot verschil".

De campagne met de krachtige slogan "Ik heb impact!" doet je beseffen dat slim omgaan met energie vandaag belangrijker dan ooit is. Zo helpen we Oekraïne en worden we minder afhankelijk van gas en olie uit Rusland.

De energieprijzen zijn nog nooit zo hoog geweest. Slim omgaan met je energieverbruik bespaart je ook geld zonder dat je aan comfort hoeft in te boeten. En ook voor het klimaat is het een goede zaak. Iedereen kan een bijdrage leveren. Als iedereen zijn gas- en olieverbruik een beetje vermindert, kan de impact enorm zijn!

Een radiospot wordt uitgezonden op de belangrijkste nationale zenders en een website ondersteunt de campagne, die tot half mei zal lopen.

De website geeft ook advies over hoe je je kan voorbereiden op de komende winter, te beginnen met het isoleren van je huis. De campagne verwijst ook naar alle regionale initiatieven voor renovatiepremies.

"Ga slim om met energie en help zo Oekraïne". Meer informatie vind je op de campagnewebsite: www.ikhebimpact.be