22 maart: bezinningsmoment als eerbetoon aan de slachtoffers van terreurdaden

Een bezinningsmoment zal deze woensdag 22 maart 2023 plaatsvinden om hulde te brengen aan alle slachtoffers van terreurdaden in België en aan alle Belgische slachtoffers van terreurdaden in het buitenland.

Tijdens een korte en sobere plechtigheid, die om 10.30 uur plaatsvindt bij het monument voor de slachtoffers van terreurdaden in de Wetstraat in Brussel, zal heel het land hulde brengen aan hen. Naast de slachtoffers en hun naasten zullen ook de eerste minister Alexander De Croo, de voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola, de bestuurders van Brussels Airport en de MIVB en vertegenwoordigers van de slachtofferverenigingen Life4Brussels en V-Europe en van de hulp- en interventiediensten aanwezig zijn.

De 53 namen van de slachtoffers van terreurdaden in België en van de Belgische slachtoffers van terreurdaden in het buitenland zullen worden voorgelezen, gevolgd door een minuut stilte en het neerleggen van bloemenkransen aan het monument. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen zal zorgen voor de muzikale omlijsting tijdens de plechtigheid.

Nadien zullen de slachtoffers en hun naasten de gelegenheid hebben om deel te nemen aan een ontmoetingsmoment met de autoriteiten en de hulp- en interventiediensten.