Infocampagne over rugproblemen van start

campagnebeeld

De FOD Volksgezondheid lanceert vandaag samen met het RIZIV een vervolgcampagne over het gebruik van medische beeldvorming bij lage rugpijn.

De FOD Volksgezondheid lanceert de campagne met de slogan “Praat met je arts over een bewegingsplan, eerder dan te gaan voor een scan”. Oefeningen zijn namelijk essentieel om rugpijn sneller te doen verdwijnen en het terugkeren ervan te voorkomen. Artsen kunnen hun patiënten hierbij gerichte adviezen geven om hun toestand zoveel mogelijk te verbeteren en hen zo nodig doorverwijzen naar een kinesitherapeut.
 
Op de campagnewebsite www.geenscanzonderplan.be getuigen een arts, kinesist en patiënt over lage rugpijn, het belang van bewegen en het omgaan met medische beeldvorming.
 
De nieuwe campagne zal gebruik maken van verschillende campagnebeelden in het straatbeeld die de aandacht vestigen op het belang van blijven bewegen in verschillende situaties. Bij elk beeld zal een specifieke slagzin worden gebruikt die inspeelt op de betreffende situatie.
 
Op verschillende Nederlandstalige en Franstalige radiozenders draaien vanaf 11 januari spotjes om de campagne in de verf te zetten. De campagne wordt ook uitgebreid gepromoot op sociale media.