Selor wordt Werkenvoor.be

Na meer dan twintig jaar neemt de federale overheid afscheid van het werkgeversmerk Selor. Met de nieuwe naam Werkenvoor.be (Travaillerpour.be in het Frans) en een gloednieuwe jobsite wil ze het accent leggen op de vele boeiende en betekenisvolle jobs die ze rijk is. De ambitie is om zo nog meer sollicitanten aan te trekken. Al zijn de cijfers nu al indrukwekkend: in 2022 trok de federale overheid liefst 123.690 sollicitanten aan, een record.

Via de nieuwe jobsite werkenvoor.be kunnen sollicitanten ontdekken wat werken voor de overheid inhoudt en kennis maken met de verschillende jobdomeinen. Bovendien is het makkelijker dan ooit om de job te vinden die bij je past. Naar aanleiding van de lancering van de nieuwe jobsite lanceert de overheid vanaf half maart een grootschalige communicatiecampagne om mensen warm te maken voor een job.

Daarnaast zet de federale overheid ook in op kortere selectieprocedures en continue selecties voor knelpuntvacatures waarbij kandidaten die slagen meteen in dienst kunnen treden. Ook wordt er volop geëxperimenteerd met de combinatie van werken en leren. Sollicitanten die niet het juiste diploma hebben, zullen binnenkort in bepaalde gevallen toch aan de slag kunnen en hun opleiding op de werkvloer kunnen volgen. Op die manier wil de federale overheid profielen, waar een grote vraag naar is, makkelijker aantrekken.