Bezoek de Koninklijke Serres van Laken

De Koninklijke Serres van Laken worden jaarlijks in de lente opengesteld voor het publiek. Dit jaar is dat tot 20 mei.

De Koninklijke Serres maken deel uit van de voornaamste Belgische monumenten uit de 19e eeuw. Ze zijn volledig opgetrokken uit metaal en glas, wat voor die tijd een merkwaardige vernieuwing betekende. De Serres bevatten een belangrijke verzameling planten en bloemen, waaronder een aantal exotische variëteiten.

Openbaar onderzoek rond Frans windmolenpark voor kust van Duinkerke

Van 8 april tot 18 mei (12.30u) 2024 organiseert de Franse overheid een openbaar onderzoek over de milieuvergunningsaanvraag voor een offshore windmolenpark voor de kust van Duinkerke. Het geplande windmolenpark ligt aan de Belgische grens waardoor het project ook gevolgen kan hebben voor de Belgische bevolking, scheepvaart en natuur. Tijdens het openbaar onderzoek kan iedereen bezwaren, opmerkingen of adviezen indienen.

ConsumerConnect: nieuwe perspectieven voor consumenten

De FOD Economie lanceert ConsumerConnect, een website om consumenten te informeren en te helpen bij hun interacties met ondernemingen. Het platform biedt een oplossing voor een breed scala aan problemen: van niet-ontvangen online aankopen tot misleidende praktijken en defecte producten. ConsumerConnect wil oplossingen bieden en consumenten wegwijs maken in hun rechten en plichten door concrete acties voor te stellen.