De Ardennen


Dinant

De Ardennen liggen in het zuidoosten van het land. Ze vormen één stuk bijna ongerepte natuur met fabuleuze loof- en sparrenbossen, valleitjes, rivieren en watervallen. U wandelt er door talrijke schilderachtige dorpjes die in valleien genesteld zijn. De folklore, de traditie en de regionale ambachten zijn er nog springlevend.

De lente in de Ardennen nodigt uit tot wandelingen of tochtjes met de auto, of tot vissen, kano of kajak varen. Paardrijden, klimmen en mountainbiken zijn andere populaire sporten in de Ardennen. Liefhebbers van buitenlucht worden er verwend. De Ardennen zorgen ook voor winterpret als skiën, langlaufen, sleeën of met een sneeuwscooter rijden. Zelfs ondergronds valt er wat te beleven. Enkele grotten zijn zeker een bezoek waard.

Tussen het groen liggen de stille getuigen van het verleden van de Ardennen, zoals kastelen, burchten en citadellen. Ze komen weer tot leven bij speciale evenementen en spektakels waarbij ridders en wapenknechten de buurt in rep en roer zetten.

Verblijfsformules zijn er voor ieders beurs. Er is keuze uit gîtes, groepshuizen, bungalows en bed -and-breakfasts. Of waarom niet eens overnachten in een mooi gerestaureerd kasteel?

Dienst voor promotie van toerisme 

De rubriek ‘Ardennen’ van de website Visit Wallonia is een rijke bron van informatie en inspiratie voor de toerist die uitkijkt naar een ontspannende vakantie in het zuiden van België: riviertoerisme, natuurreservaten, streekproducten, grotten, golf, sport, kuren, fietstochten, brochures, en heel wat meer.

De mooiste dorpjes

Ontdek de mooiste dorpjes van Wallonië  op de website Beaux Villages. U krijgt er eerst een korte beschrijving van een twintigtal schilderachtige dorpjes en daarna een virtueel voorproefje en foto’s. Tips voor hongerige magen,  overnachtingsmogelijkheden en algemene informatie vervolledigen de site.

Toeristische attracties

De website Toeristische attracties maakt het u gemakkelijk om uw uitstap perfect te organiseren. Elke attractie op de website heeft een volledige informatieve fiche.

Fietstoeristen en wandelaars vinden een netwerk van groene en veilige routes op de website Ravel van het Waals Gewest.

Nieuws

Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten