Kunststeden

Voor een klein land heeft België opmerkelijk veel kunststeden: Brugge, Brussel, Antwerpen, Bergen, Luik, Gent, Charleroi, Doornik… Elk van deze steden heeft heel wat voor u in petto en is een uitgelezen bestemming voor een citytrip.

Ziet u wat in een ontmoeting met de schilderijen van Rubens, Ensor of Van Eyck in het Koninklijk Museum voor schone Kunsten in Antwerpen? Of spreekt een bezoek aan het huis van de Art Nouveau-architect Victor Horta in Brussel u meer aan? Misschien kuiert u liever gewoon door pittoreske middeleeuwse straatjes in Brugge?

Alle kunststeden van België hebben voldoende verscheidenheid en kwaliteit in huis om u een aangenaam verblijf te bezorgen. En dat geldt niet alleen voor musea en monumenten. Na een museumbezoek in één van de talrijke restaurants genieten van een lekkere maaltijd met een wijntje of een Belgisch bier is een must. Als u in Antwerpen bent, kunt u daarna een ritje per koets maken door het oude stadscentrum. In Brugge valt een boottocht op de Brugse reien zeker in de smaak. 's Avonds bent u dan klaar voor een bruisend cultureel programma of voor een nachtje stappen in gezellige cafés.

Gezinnen met kinderen vinden voldoende afwisseling tussen alle cultuur door, zodat het ook voor hen feest is. Er is immers altijd wel ergens een evenement, een festival of een kleurrijke fanfare die voorbij stapt.

Stedelijke websites met toeristische informatie :

Brugge
Luik 
Brussel
Doornik
Bergen
Gent
Antwerpen

Musea in België

Drie websites brengen samen een goed overzicht van de honderden Belgische musea. Ze geven meestal zowel praktische als inhoudelijke informatie:

Tento (Musea en tentoonstellingen van Vlaanderen en Brussel)
Musea van Brussel
Museozoom

  Culturele agenda's

  De culturele agenda's geven een overzicht van diverse lopende en toekomstige evenementen: theatervoorstellingen, concerten (klassiek, pop, jazz en andere), literaire ontmoetingen, evenementen, dansvoorstellingen…

  Uit in Vlaanderen
   
  Cultureel agenda Wallonië en Brussel

   Nieuws

   Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten