De Belgische kust

Aan het 65 km lange zandstrand van de Belgische kust liggen een vijftiental badplaatsen. Ze hebben elk hun eigen karakter en sfeer. De lange zandstranden die zacht afhellen naar de zee zijn ideaal voor de kinderen. Elke badplaats heeft bewaakte zones met redders. De vakantiegangers kunnen er genieten van een gezonde zeelucht die rijk is aan jodium en zout.

De Belgische kust biedt een hele waaier aan sportieve en recreatieve activiteiten; u kunt er zeilen, vissen, een fiets huren of een gocart.

De zomermaanden zijn de drukste periode voor de kust. Maar ook andere seizoenen hebben hun charme, hoewel zonnebaden er dan niet bij hoort. Alternatieven zijn er genoeg aan de kust. Vlakbij ligt Brugge, één van de mooiste kunststeden van België. Een bezoek aan deze historische stad is een must.

De Kust

De website ‘De Kust’ zet u al een heel eind op weg om de kust beter te leren kennen. Hij beschrijft kort de badplaatsen. U vindt er concrete tips voor recreatie, ontspanning en uitgaan. Verder zet de site de verschillende overnachtingsmogelijkheden op een rijtje en kunt u er een restaurant opzoeken. Informatie voor ouders met kinderen mag natuurlijk niet ontbreken. Enkele webcams geven een sfeerbeeld.

Westtoer

Op de website Westtoer worden ruiterroutes, toeren en toervaarten aangeboden. U kunt er online een brochure, kaarten of publicaties bestellen om de kust en het achterland te ontdekken.

Nieuws

Subscribe to Related Section NewsAlle nieuwsberichten