NAVO-top 11-12 juli: veiligheid en mobiliteit

Op 11 en 12 juli 2018 vindt een formele top van de NAVO plaats in Brussel. Terwijl de nieuwe zetel van de NAVO alle delegaties overdag ontvangt, vormt de site van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in het Jubelpark de locatie voor de officiële diners.

De organisatie van een dergelijke top vereist een grote mobilisatie vanwege de Belgische overheden en de coördinatie van de talrijke betrokken actoren en partners. Via een geïntegreerde en integrale veiligheidsaanpak zien ze samen toe op de veiligheid van de bevolking en de buitenlandse persoonlijkheden op het Belgisch grondgebied en zorgen ze ervoor dat de impact van een dergelijk internationaal evenement op het dagelijks leven van de buurtbewoners, de handelaars en de weggebruikers beperkt blijft.

Om tegemoet te komen aan de informatienood met betrekking tot de veiligheidsperimeters en het mobiliteitsplan, is vooraf gecommuniceerd naar de betrokkenen. Ook tijdens de NAVO-top zal er blijvend worden gecommuniceerd om de stad zoveel als mogelijk open te houden voor iedereen.

Lees het volledige nieuwsbericht en bijhorende teksten op de website van het Crisiscentrum

Meer mobiliteitsinfo betreffende de top op de website van de lokale politie Brussel Hoofdstad