Adressen en websites

Wenst u contact op te nemen met de FOD Financiën? Zoekt u het adres van de Vlaamse huisvestingsmaatschappij? Of het telefoonnummer van de gemeente Anzegem? Deze rubriek verzamelt voor u alle nuttige adressen, telefoonnummers en openingsuren van openbare diensten, gerangschikt per thema en per bevoegdheidsniveau.

U vindt er ook een verzameling links naar meer dan 900 officiële Belgische en Europese websites.

 

  • Contactgegevens federale beleidsorganen en ministeriële kabinetten verzameld in één document

    Voortaan zijn de adressen en samenstellingen van de federale beleidsorganen en van de ministeriële kabinetten van de gemeenschappen en gewesten beschikbaar in één PDF-document.

  • Federale en programmatorische overheidsdiensten

    Hoewel het hier en daar nog opduikt in teksten, behoort het woord 'ministerie' bijna volledig tot het verleden. Als gevolg van de laatste grote hervorming van het overheidsapparaat, namelijk de 'Copernicushervorming' van 2000, werden 'ministeries' omgedoopt tot 'federale overheidsdiensten' (FOD's). Alleen het Ministerie van Defensie bleef zijn oude naam behouden.

  • Klachten

    De federale overheid hecht veel belang aan de kwaliteit van zijn dienstverlening. Daarom heeft hij het klachtenbeheer bij alle federale overheidsdiensten ingevoerd.  Elke federale overheidsdienst heeft een klachtendienst die u herkent aan het logo.