Red de biodiversiteit, samen en nu

Biodiversiteit schenkt ons voedsel, zuurstof, onderdak, kleding, geneesmiddelen, cosmetica, hobby’s, … Maar onze manier van leven ondermijnt de biodiversiteit. Onze onverzadigbare consumptie vormt een ernstige bedreiging voor alle soorten die ons omringen en voor de levensnoodzakelijke ecosysteemdiensten die de biodiversiteit ons schenkt. Als we een kans willen maken om duurzaam te leven in een wereld waarin het evenwicht tussen menselijke activiteiten en biodiversiteit wordt gerespecteerd, moeten we in actie komen.

Dit is de boodschap van de beweging #SamenVoorBiodiversiteit, die bestaat uit 75 Belgische organisaties die alle mogelijke expertise over de biodiversiteitscrisis verenigen. Ze slaan de handen in elkaar en brengen samen met het maatschappelijk middenveld een grote stuwende kracht op gang. Het behoud van de biodiversiteit moet een prioriteit worden in ons dagelijks leven, voor ons overleven en ons welzijn. Het is van essentieel belang dat we alle inspanningen die al zijn geleverd, ondersteunen en versterken. Kortom, dat we een verandering teweegbrengen die doorweegt op de politieke, economische en sociale besluitvorming. Het middenveld heeft de macht om het verschil te maken. Ieder van ons kan er een rol in spelen.

Dit is wat een vijftiental Belgische artiesten, animatoren en journalisten ertoe bracht om deel te nemen aan de video gerealiseerd door #SamenVoorBiodiversiteit.

Wil jij ook het verschil maken en deelnemen aan deze beweging? 

•    Deel de nieuwe video van deze Belgische artiesten, animatoren en journalisten.
•    Deel het platform van de campagne Red de Biodiversiteit  www.samenvoorbiodiversiteit.be
•    Zoek er de acties die bij je passen.
•    Deel de overtuiging dat we allemaal broodnodig zijn om het verschil te maken.