Organisatie van een bijzondere NAVO-top in Brussel op 24 maart 2022

Op donderdag 24 maart 2022 komen de staatshoofden en regeringsleiders van de landen van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) samen in het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Deze top, die wordt voorgezeten door secretaris-generaal Jens Stoltenberg, werd bijeengeroepen in het kader van de huidige crisis in Oekraïne.

Tijdens de bijzondere top op 24 maart zullen voornamelijk de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor de NAVO-landen worden besproken. Naast de top zullen ook bilaterale vergaderingen tussen de landen en de organisaties plaatsvinden. Bovendien zal de Amerikaanse president Joe Biden, die in Brussel zal zijn voor deze bijzondere top, ook de top van de Europese Unie op 24 en 25 maart in Brussel bijwonen.

Als gastland staat België in voor tal van aspecten van deze top: veiligheid en preventie, protocol, mobiliteit en communicatie. De top wordt in de best mogelijke omstandigheden georganiseerd, in perfecte samenwerking tussen de federale en de gewestelijke instellingen.

De organisatie van deze top in Brussel zal ook aanzienlijke gevolgen hebben voor de mobiliteit in de omgeving van het NAVO-hoofdkwartier en in de Europese wijk, waar op 24 maart veiligheidsperimeters zullen worden ingesteld. Meer informatie vindt u op de website van de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene. Op de dag zelf zal realtime-informatie worden gepost op hun Twitter-account (Polbru).