Burgers krijgen kans om nieuwe MyGov.be-app te testen

MyGov.be, de digitale portefeuille, is een app waar burgers hun identificatiegegevens en officiële documenten mee kunnen beheren. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om je berichten uit My eBox  te ontvangen. De app doet ook dienst als elektronisch loket om documenten en attesten op te vragen.

In januari 2024 krijgen 30 Belgen de kans om de app te testen en feedback te geven.

MyGov.be-testers gezocht

Om de officiële lancering van de app voor te bereiden hebben we jou nodig! We willen een beperkte groep van burgers in avant-première de app laten testen.

Concreet zijn we op zoek naar een dertigtal testers die tussen 17 en 31 januari beschikbaar zijn. In totaal hoeven ze de app maximaal 2 uur te gebruiken. Nadien wordt verwacht dat ze hun ervaringen doorspelen. De feedback die van de testers komt, kan immers van grote waarde zijn: zo hopen we MyGov.be verder te verbeteren voor de officiële release.

De testers zullen geloot worden uit de kandidaten die zich aandienen. Wie zich opgeeft als kandidaat-tester, verbindt zich er niet alleen toe om feedback te geven, maar ook om deel te nemen aan een infosessie op 17 januari (online of ter plaatse).

Testers moeten voldoen aan deze drie voorwaarden:

  • ouder zijn dan 18 jaar
  • in het bezit zijn van een elektronische identiteitskaart (eID)
  • in het bezit zijn van een smartphone
  • minimaal versie 10 van het Android-besturingssysteem
  • minimaal versie 16 van het iOS-besturingssysteem

Kandidaten kunnen zich inschrijven via deze link

Wat kan je doen met MyGov.be ?

  • My eBox : je administratie binnen handbereik. Waar je ook bent, ontvang je informatie of officiële documenten online.
  • Documenten: bewaar al je officiële documenten in de MyGov.be-app. Zo kan je bijvoorbeeld je identiteitsgegevens, rijbewijs, inschrijvingsbewijzen, vaccinatiecertificaten en nog veel meer opslaan in de app.
  • Loket: neem contact op met de overheid via MyGov.be om attesten en certificaten aan te vragen, zonder dat je je hoeft te verplaatsen.