Grand Départ van de Tour de France in België op 6 en 7 juli

Dit jaar vertrekken de renners van de Tour de France vanuit Brussel. Als decor voor de grote start van deze beroemde wielerwedstrijd staat België ‘eigenzinnig fenomenaal’ een weekend lang in de schijnwerpers.  


Festiviteiten:

Op donderdag 4 juli vanaf 14 uur, opent het ‘fan park’ op het De Brouckèreplein zijn deuren en dit tot en met zondag.  Van 15 u. tot 19.45 u. is de Grote Markt niet alleen het decor van tal van animaties maar ook van de ploegenvoorstelling.

Op zaterdag 6 juli vindt de eerste etappe van de Tour plaats. Het startschot wordt om 12 uur gegeven op het Koningsplein. Het parcours omvat 194,5 km en doet, onder meer, Geraardsbergen, Edingen, Charleroi, Villers-la-Ville, Waterloo en Tervuren aan. De aankomst is gepland rond 16.45 u. voor de poorten van het Kasteel van Laken.

Op zondag 7 juli verwelkomt Brussel de ploegentijdrit. De eerste ploeg vertrekt om 14.30 u. op het Paleizenplein en de aankomst vindt plaats aan het Atomium (aankomst van de laatste ploeg voorzien om 16.45 u.).

Alle info over de Tour en de festiviteiten vindt u op de website www.brusselsgranddepart.com


Mobiliteit:

Opgelet: op die dagen zullen sommige wegen gesloten zijn, zullen parkeerverboden ingesteld worden en wordt er hinder verwacht op het openbaar vervoer. We raden u dus aan de auto te laten staan en de voorkeur te geven aan metro, trein of andere bestaande alternatieven. Op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli rijden de metro’s, trams en bussen van de MIVB trouwens gratis in Brussel. Ga naar de website van de MIVB voor omleidingen en onderbrekingen van tram- of buslijnen.

Voor alle info over de mobiliteit in Brussel kunt u de rubriek mobiliteit van de website Brussels Grand Départ raadplegen.


De federale overheid is partner van de Grand Départ van de Tour de France 2019. Een unieke gelegenheid om aan de hele wereld te tonen dat België eigenzinnig fenomenaal is!