De federale overheid zoekt versterking voor het EU-voorzitterschap

In de eerste helft van 2024 zal ons land het EU-voorzitterschap bekleden. Om het voorzitterschap in goede banen te leiden, is de federale overheid op zoek naar tal van nieuwe tijdelijke medewerkers. Daarom staat nu een generieke selectieprocedure voor master- en bachelorprofielen open voor iedereen.

Van januari tot juni 2024 zal ons land voor de dertiende keer het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie bekleden. Zoals altijd is dit een unieke kans om nog meer invloed uit te oefenen op de Europese agenda. De verschillende federale instanties zullen dan de nodige ondersteuning moeten kunnen bieden, vandaar de behoefte aan extra personeel op verschillende gebieden.

Aangezien alle jobs verband houden met het EU-voorzitterschap, zullen alleen arbeidsovereenkomsten voor bepaalde duur worden aangeboden, variërend van zeven maanden tot 1,5 jaar. Zowel ervaren als onervaren kandidaten kunnen solliciteren. Voor jonge werkzoekenden is dit een uitstekende gelegenheid om ervaring op te doen via uitdagende projecten in een internationale context, met de mogelijkheid om een Europees netwerk op te bouwen.

Wilt u een bijdrage leveren aan het succes van het EU-voorzitterschap? Of kent u de geknipte persoon om de federale overheid in deze taak bij te staan? De generieke selectieprocedure is reeds opgestart en solliciteren is mogelijk tot en met 31 mei. De laureaten worden op een reservelijst geplaatst en ontvangen vervolgens concrete werkaanbiedingen.

Lees dit nieuwsbericht om meer te weten te komen over de aanwervende organisaties en over hoe je kunt bijdragen aan het Belgische EU-voorzitterschap.

Als je nog vragen hebt, kijk dan bij de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar preparationUE2024@bosa.fgov.be.